11/08/2008

Cuban Restaurant

アルゼンチン通りにある、お気に入りのキューバレストラン。金曜日だから、久しぶりに外食。このレストラン、キューバ出身のリセットもお気に入りと言っていたので、間違いなく本場のキューバ料理だと思われます。後ろにちっさく写ってるのが、キューバ出身のオーナー。全部で6席という小さい店構えながら、いつもキューバ人で賑わってます。キューバのCDやら葉巻やらも購入できます。

This is our favorite restaurant in Panama City. It's a little Cuban joint with the best Vaca Frita. If you look closely, that's the owner sitting with his back on the wall watching TV. They usually play some great video recording of bands like the Fania All Stars. The tables are covered with CD covers of musicians like Beny More, Celia Cruz, etc. Pictures adorn the wall of rock stars like Ibrahim Ferrer and the owner (you know the typical small restaurant joint trying to play up their hipness and 'authentic quality.') Regardless, the food is great. And it's cheap to boot!

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前菜は、プランテイン(甘くないバナナ)を揚げてお皿みたいにした中に、シーフードがトマト煮になって入ってる料理。これが、驚くほどおいしい!南の島ならではの組み合わせ。

Fried plantain with seafood.



メインは、この牛肉を割いて揚げたもの。ライスに豆をかけるのは一般的にモロスイクリスティアノス(Moros y Christianos) と呼ばれているもの。白人の上に黒人がのってるよって意味で、人種差別への対抗心を示している料理名。これまたシンプルな料理なんですが、おいしい。肉を噛めば噛むほど味がでてくるんです。

アメリカもそうだけど、パナマのように移民が多い国は、色んな国の料理が食べられて楽しいです。しゃれてなくて、本当に現地の人々が食べているような食事ができるのが醍醐味ですな。

An oh-so-yummy-plate of vaca frita. (Special note to Mom: the meat is basically the same cut as a flank steak, but instead of searing the meat for a few minutes, it is baked and then fried. So, instead of undercooking it, they over cook it two times over. Either way, I think I like that piece of the cow.)

2 comments:

くま said...

食いすぎ、飲みすぎに注意。
体重倍増計画、進行中?

NHKで紹介されていたスロートレーニングが
おすすめ
http://www3.nhk.or.jp/gatten/archive/2008q4/20081029.html

Naoko said...

南国の料理って、カロリー高そうでしょう? 肉体労働者用にレシピが作られているって噂。ちゃんと、貧相な自炊もしてるし、毎日汗かき歩いてるから、大丈夫(と信じている。)ジム通いを始めるかも・・・。