1/02/2009

Happy New Year!

あけましておめでとうございます。今年初の乾杯は、シャンペンですー。クリスマス休暇は家でゴロゴロ&外食が続きましたので、新年はおうちで。

For New Year's Day we decided to stay home and enjoy a lovely supper. Naoko worked hard the day before preparing for the exquisite meal. A bottle of Moet & Chandon complimented the food. Moments after I took this picture of the champagne as I was preparing to take another picture, the cork unexpectedly shot up into the ceiling. It barely missed my eye and the camera lens as it grazed my hair. Eeek! Another close call!


久々にご馳走をスクラッチから作りました。こちら、アペタイザー4点。クレソンの炒め物、サーモンのカポターナのせ、ズッキーニのバジルソース焼き、海老のマリネ。お家だと、いろんなものがちょっとずつ食べれるのが幸せ。付け合せのレモン&お塩&ガーリックチップスはお好みで。

We had four wonderful appetizers: salmon with capotana (top right), zuchinni with pesto (top left), fried watercrest (bottom right), and shrimp with shredded red onions and elegantly-placed capers.


ローメインのサラダ。洋ナシ、くるみ、ゴルゴンゾーラを乗せたら、バルサミコ酢で。この組み合わせ、大好きです。

Hmmm.... walnuts with gorgonzola cheese...



メインはビーフシチュー。2日間煮込んだかいあって、お肉は柔らか~でした。デミグラスソースが売ってないので、初めてフォンドボーから自分で作ったのでした。あーおなか一杯。日本食以外いは、なるべく手作りしようと思いました。お料理も楽しいもんだ。

The main dish was a rich vegetable beef stew. Lots of veggies and meat boiled down with an entire bottle of red wine.

5 comments:

Anonymous said...

そのビーフシチュー分けてくださいぃぃ!
おいぢどーーー!!!!!!

Anonymous said...

いやぁ~ん!どれも美味しそう!!!
今度、ご馳走して(^^)

Naoko said...

たけちゃん
シチューは、こって~りしてました。完食ならずだったので、またランチに食べられる幸せ~。

さおちゃん
お正月は、やっぱり蟹ですよね!来年は日本でご馳走食べたいです。

Anonymous said...

Naoko- everything looks delicious. I'm going to ask for appetizer ideas from you from now on.

Naoko said...

Thanks Karina. I love to think about appetizers which will go well with vino!